Відомого російського актора Ільдара Тагірова не впустили на територію України. Йому не вдасться взяти участь в одеській прем'єрі вистави-променада "DIALOGY" театральної команди U!Zahvati.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідно до даних видання, Тагіров перебував останній місяць в Україні. 25 листопада він відправився в РФ взяти участь у конкурсі та 1 грудня планував повернутися.

Як відомо, 30 листопада українська влада заборонила росіянам-чоловікам у віці від 16 до 60 років в'їжджати в країну. У театрі розповіли, що прикордонники не посилалися на воєнний стан, тим більше для гуманітарних візитів обіцяли зробити виняток.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

У письмовій відмові Державної прикордонної служби йдеться про те, що Тагірова не впустили в Одесу, тому що він "не може підтвердити мету перебування в Україні". Як розповіли в команді U!Zahvati, всі необхідні документи і підтвердження були надані, а саму виставу підтримував Український культурний фонд.

Зазначимо, що весь останній місяць Тагіров брав участь у репетиціях вистави «DIALOGY» і відіграв київську прем'єру. У театрі відзначили, що актор переважно живе і працює в Європі. Тепер грати в одеській прем'єрі 1 і 2 грудня буде його дублер.

Нагадаємо: у 2012 Ільдар Тагіров переміг у проекті «Танцюють всі» на СТБ, він є володарем Гран-прі танцювальних VKIBC (Valentina Kozlova International Ballet Competition) і Spoleto International Ballet Competition і багатьох нагород в Білорусі, Італії і США.

Нагадаємо, відома російська рок-група "Акваріум" скасувала свої концерти по Україні після ситуації з захопленням українських військових кораблів у Керченській протоці. Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook лідер групи Борис Гребенщиков.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Україна розірвала півсотні договорів з агресором.

Також "Знай.uа" повідомляв, що дивізіон С-400 в Криму заступив на бойове чергування поблизу кордону з Україною.