У суботу, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що поки що питання обміну захоплених українських моряків не піднімалися.

Про це Путін повідомив на прес-конференції в Аргентині.

Російський президент зазначив, що зараз йде слідство і про можливий обмін українських моряків, які були членами екіпажів, захоплених РФ в Чорному морі українських військових кораблів поки говорити рано.

Путін наполіг, що російська сторона має намір отримати повні показання моряків і таким чином підтвердити провокаційний характер дій української влади.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Поки питання про обмін не стоять. І українська сторона таких питань не піднімала. Зараз про це говорити рано, ще йде слідство. Нам потрібно підтвердити провокаційний характер дій української влади і зафіксувати це все в юридичних документах... Потрібно отримати повні показання з боку моряків, все це оформити відповідним чином, а там видно буде", - пояснює лідер Кремля.

Раніше повідомлялося, що перебування українських моряків, захоплених у полон Росією в результаті недавнього інциденту в Азовському морі, обростає все новими подробицями.

За інформацією на даний момент, полонені українські моряки розміщені на карантин в одиночних камерах. Подібна процедура зазвичай займає від 7 до 10 днів, що йдуть на медичний висновок про стан здоров'я опинилися в СІЗО і перевірку їх документів.

Нагадаємо, Росія перекрила сотні суден в Азовському морі, українські порти зазнають шалені збитки. Росія продовжує агресивні дії в Азовському морі.

Як повідомляв Знай. ua, ПП з кораблями в Керченській протоці: з'явилися тривожні подробиці і карта. Нещодавно стало відомо, що у вантажного корабля "Lady Maria" внаслідок інциденту пошкодився гвинт двигуна.

Знай. ua писав, що Трамп пояснив, чому принизив Путіна на G20. зокрема, Трамп зазначив, що єдиною причиною скасування зустрічі стала агресія російських військових по відношенню до кораблів українських ВМС і затримання моряків в Керченській протоці.