МОЗ поліпшить роботу "швидкої допомоги". У наступному році час обробки виклику та час приїзду бригади до хворого має скоротитися.

Про це повідомляє прес-служба відомства.или представники Міністрества охорони здоров'я України.

"Завдяки створенню і модернізації об'єднаних диспетчерських служб по всій країні, диспетчери екстреної допомоги будуть витрачати менше часу на обробку викликів, а до пацієнта буде виїжджати та машина, яка знаходиться ближче до адреси виклику", - зазначили у відомстві.

карета швидкої допомоги

В першу чергу по-новому служба запрацює в Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. В інших регіонах служби оновлять та модернізують.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Введення об'єднаних диспетчерських служб означає, що кожен українець зможе зателефонувати на єдиний номер 103 і бути впевненим, що при необхідності до нього буде спрямована найближча машина швидкої допомоги - навіть якщо вона буде з іншого району", - сказали в Міністерстві.

Об'єднані диспетчерські служби повинні скоротити час обробки виклику з 3-5 хвилин до одного - в 90% випадків. Норматив приїзду "швидкої" на екстрені випадки вдасться скоротити до 10 хвилин у містах та 20 хвилин у сільській місцевості. Таким чином, пробіг автомобілів екстреної допомоги зменшиться на 20%.

Міністерство охорони здоров'я закликає місцеві влади сприяти Центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у створенні сучасних диспетчерських служб.

хворі

У столиці України оновлена диспетчерська служба почне працювати вже з початку грудня 2018.

Нагадаємо, з Нового року в україні запустять систему електронних лікарняних. Тепер не потрібно буде їхати до лікаря та з хворим горлом і температурою стояти у довжелезних чергах.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, в Україні для безхатьків виділять спеціальні палати у лікарнях.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям збільшать виплати по лікарняних. Скільки отримаємо з Нового року?

Дивіться: Як працюють медзаклади за воєнного стану в Україні