Для безробітних українців з'явилися цікаві новини. У Фонді соцстрахування України заявили, що за станом на 1 жовтня 2018 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності склав 217,03 грн.

У Фонді розповіли, що в порівнянні з аналогічним показником 2017 року (162,97 грн), розмір виплат збільшився на 54,06 грн - на 33,2%.

Заробітчани
Заробітчани

Голова правління Фонду соцстрахування Володимир Саєнко розповів, що головним чинником, який вплинув на суттєве збільшення розміру лікарняних, є зростання мінімальної і середньої зарплати по Україні, так як сума допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду безпосередньо залежить від середнього доходу особи та тривалості страхового стажу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Традиційно найбільше касових видатків на матеріальне забезпечення Фонд здійснив по Києву - 21,9% від загальної суми по Україні. У Дніпропетровській області - це 10,1%, у Львівській - 6,9%, Харківській - 6%, Донецькій - 5,8%", - пояснив Саєнко.

заробітчани
заробітчани

Варто нагадати, що загальна сума заборгованості по зарплатах в Україні в жовтні трохи скоротилася. Однак порівняно з загальною сумою заборгованості - це крапля в морі. Про це повідомляють у Державній службі статистики. Станом на жовтень 2018 року українцям 0,2% виплат, а з початку року заборгованість зросла на 21,8% і на 1 листопада 2018 року склала 2,884 млрд грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час розбору справи №1-3/2018(2717/14) Конституційний суд України дійшов висновку, що держава не в змозі дати гарантії своїм громадянам на постійні і безперебійні соцвиплати на неповнолітніх громадян. Так, Конституційний суд заявив, що питання дитячих виплат повністю залежить від парламенту - лише від його рішення.

Нагадаємо, паліть кропиву: ціни на сигарети змусять українців кинути шкідливу звичку.

Як повідомляв Знай.uа допомога по безробіттю: українцям змінили розмір соцвиплат.

Знай.uа писав, "обраним" пенсіонерам піднімуть пенсії: хто у грі.