Спливла інформація про автора скандального відео захоплення українських суден та екіпажу російськими окупантами у Керченській протоці.

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що за інформацією активістів громадської організації "Оберіг", у вільний доступ відео виклала росіянка Ольга Суркова.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але цілком очевидно, що уродженка міста Челябінськ, яка переселилася в Крим, не могла бути автором даного відео.

Пізніше з’ясувалося, що скандальне відео виявилося у Суркової через те, що російські військові хотіли похвалитися перед знайомими і в підсумку "злили" інформацію в загальний доступ.

Росіянка у свою чергу зізналася, що відео їй переслав знайомий, а вона тільки виклала запис на популярний відеохостинг і збиралася показати батькам.

Знайомим росіянки виявився Сергій Винниченко. Він колишній співробітник ФСБ у прикордонних військах, а зараз підприємець, що займається пошиттям військової форми.

В "Оберезі" також з імовірністю 99% з’ясували, як відео тарана могло виявитися у самого Винниченка.

Екс-співробітник ФСБ на момент морського інциденту був у Челябінську, але отримати відео міг від людини, безпосередньо пов’язаного з терактом.

Проаналізувавши інтернет-зв’язки Винниченка, було встановлено, що, швидше за все, відео йому передав Геннадій Гуськов. Це колишній український військовий з Криму, який перейшов на службу до окупантів, в 133-у бригаду, ще при анексії в 2014 році. Саме цей підрозділ брав участь у тарані буксира.

Аналітики в один голос констатують, що всіх учасників цього ланцюжка об’єднує гордість за окупацію Криму, а також бажання справити враження доступом до секретних даних. Це призвело до того, що скандальне відео виявилося на YouTube.

Нагадаємо, російські окупанти доправили незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських моряків до московських СІЗО.

Раніше Знай.uа писав про те, що у понеділок, 3 грудня, стало відомо, що у Російської Федерації сформовано список з 50 адвокатів, які проявили ініціативу приєднатися до справи захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Також Знай.uа повідомляв, що затриманим українським військовим пред'явили обвинувачення в "незаконному перетині кордону РФ".