Затриманим українським військовим пред'явили обвинувачення в "незаконному перетині кордону РФ".

Як відомо, у справі про незаконний перетин кордону 27 листопада в Керчі також заарештували трьох моряків, поранених під час затримання. Пред’явлені їм звинувачення, Лубіна не уточнила.

28 листопада суд в Сімферополі розглянув питання про арешт ще дев’яти українських моряків, повідомила Людмила Лубіна.

25 листопада, близько 20:28, катери Прикордонної служби ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України в Азовському морі. Згодом російський спецназ захопив три військові українські кораблі: артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу". При цьому було поранено шестеро українських моряків.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки. Захоплені судна доставили у Керч, а трьох поранених українських моряків – у Москву.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України були приведені у повну бойову готовність. МЗС України звернулося до Росії з вимогою звільнення українських моряків і повернення техніки.

Дивіться: поранення українських моряків під час атаки армії Путіна в Керченській протоці

Нагадаємо, Україна готова до зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників голів держав-учасниць переговорів. Як повідомляв "Знай.ua", у сертифікаті Книги рекордів Гіннесса, який отримав громадянин Білорусі, тимчасово окупований Севастополь вказаний як територія країни-агресора Росії. Також "Знай.ua" писав, Ердоган прокоментував позицію Туреччини у конфлікті в Керченській протоці.