Днями прогримів гучний міжнародний скандал, пов'язаний, як не дивно, із ситуацією анексії українського півострову Крим та Книгою рекордів Гіннеса.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що у сертифікаті Книги рекордів Гіннесса, який отримав громадянин Білорусі, тимчасово окупований Севастополь вказаний як територія країни-агресора Росії.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто зазначити, що Олександр Бендик є громадянином Білорусі. Він встановив у Севастополі світовий рекорд по балансуванню предметів - утримав на одному цвяху ще 349 цвяхів.

"Це досягнення було оформлено і підписано місцевими майстрами спорту з гандболу та волейболу", - додано в повідомленні.

ЗМІ пояснюють, що даний рекорд був встановлений ще у травні, але зафіксований недавно.

У сертифікаті, який він отримав, місцем встановлення рекорду зазначено "Sevastopol. Russian Federation".

Нагадаємо, Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США) і верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликали Росію звільнити українських моряків і кораблі ВМС України, захоплені в районі Керченської протоки.

Раніше Знай.uа писав про те, що Міністерство інформаційної політики разом з Державною міграційною службою і Державною прикордонною службою України працюють над механізмом допуску іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що раніше Державна прикордонна служба ввела спеціальні обмеження щодо перетину адміністративного кордону на межі з анексованим Кримом виключно за українськими документами. Через що під забороно відразу ж потрапили й іноземні журналісти.

Проте зовсім незодавно у відомстві відзначили, що "працюють над виробленням процедури, яка забезпечить механізм доступу іноземних журналістів до тимчасово окупованого Криму".

Також Знай.uа повідомляв, що Ердоган висловив свою пропозицію лідерам України та Росії.