Міністерство інформаційної політики разом з Державною міграційною службою і Державною прикордонною службою України працюють над механізмом допуску іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що раніше Державна прикордонна служба ввела спеціальні обмеження щодо перетину адміністративного кордону на межі з анексованим Кримом виключно за українськими документами. Через що під забороно відразу ж потрапили й іноземні журналісти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проте зовсім незодавно у відомстві відзначили, що "працюють над виробленням процедури, яка забезпечить механізм доступу іноземних журналістів до тимчасово окупованого Криму".

Разом з тим варто відзначити, що російські окупанти доправили незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських моряків до московських СІЗО.

Стало відомо, що до "Лефортово" запроторили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні найвідомішої російської тюрми "Матроська тиша".

Про це розповіла член Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви Когершин Сагієва, яка відвідала українських моряків у "Лефортово", повідомляє "Дождь". Там же Сагієвій розповіли про госпіталізацію трьох поранених українських моряків у лікарню "Матроської тиші".

В ізоляторі також повідомили, що захоплених моряків переодягли у тюремний одяг, "оскільки знаходитися у військовій формі іноземної держави в "Лефортово" заборонено".

Як відомо, Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя. Після обстрілу і штурму російським спецназом в полон потрапили 24 українці, яких окупанти у терміновому порядку піддали своїм "судилищам". Всі полонені українці були заарештовані так званим "судом" в Криму. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону РФ. Українським морякам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Нагадаємо, у Путіна вибухнули безглуздими звинуваченнями на адресу України.

Як повідомляв "Знай.ua", як дізнатися, чи закрито в'їзд до України.

Також "Знай.ua" писав, що соцмережі бурхливо відреагували на заборону в'їзду в Україну.

У "Народному фронті" хочуть заборонити в'їзд в Україну і жінкам-росіянкам