У той час, поки погода дарує Україні невелику відлигу, в Російській Федерації відразу декілька регіонів опиняться у владі сильних морозів. А ось термометр покаже мінус 50 градусів за Цельсієм.

Про можливе порушення життєзабезпечення населення в даних регіонах попередили в Гідрометцентрі та МНС Росії.

"Сибірський антициклон нарощує свою потужність, в результаті чого найближчим часом прогнозується значне посилення морозів в Західному і Східному Сибіру. Найсильніші морози - в Якутії, на північному сході республіки в найближчі дні до -48 градусів, а вночі стовпчики термометра можуть впасти до -52 градусів. Але така температура в цьому регіоні близька до норми", - повідомляється в прогнозі.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Схожа ситуація і в Красноярському краї, але такі морози тут аномальні. Оскільки центр Сибірського антициклону знаходиться над центральними районами Красноярського краю, тут і відбуватимуться найсильніші аномалії температури. У деяких очікується зниження температури до -50 градусів, що на 16 градусів нижче норми.

Варто нагадати, що в перші дні грудня погода підготувала українцям чимало несподіванок – то розтане сніг, то утворюється суцільний лід на дорогах. І хоча чиновники звітують, що нібито "ситуація під контролем", але результати поки зовсім інші – численні травми, ДТП, виходити на вулиці стало просто небезпечно. Мокрий сніг, дощ і небезпечна ожеледиця. Такі погодні умови будуть найближчим часом по всій Україні. Найбільше постраждали від падіння на слизькій дорозі – у Полтавській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 4 грудня, весь день температура буде від 0 до +5 градусів. У західних областях навіть до +7, на півдні до +8, а в Криму і того вище – +7…+11 градусів. Але на Сході буде холодніше, від -2 до -5 градусів вдень. З приводу опадів – через атмосферний фронт на Заході буде досить мокро, дощі. На Північ же очікує суха погода, але місцями можливі дощі, а ближче до вечора і мокрий сніг.

Нагадаємо, тепло, вода і боротьба зі сміттям: у Києві закінчилися гроші на найнеобхідніше.

Як повідомляв Знай.uа погода на Новий рік: чи влаштує стихія українцям справжнє свято.

Знай.uа писав, як займатися спортом взимку.