Факт російської агресії було зафіксовано в Керченській протоці на відео. Якщо виходити із Женевської конвенції, то українські моряки повинні мати статус військовополонених. Це передбачає абсолютно інші умови утримання. По відношенню до моряків в такому випадку заборонено будь-яке насильство.

Про це стало відомо завдяки заяві адмірала Військово-морських сил України Ігоря Кабаненка в ефірі одного з українських телеканалів.

Адмірал заявив, що в даній ситуації є один "тонкий" нюанс. Якщо Москва не готова піти на те, щоб українські моряки опинилися на волі, то це стане вироком для Кремля. Своєю відмовою він побічно визнає, що Росія веде військові дії проти нашої країни, як на морі, так і на суші.

захоплені українські моряки
захоплені українські моряки

Ігор Кабаненко також підкреслив, що для звільнення наших моряків потрібно застосовувати абсолютно всі можливі формати переговорів, які тільки існує у світі. Важливо повернути наших людей і наше майно додому. Це стане одним з найкращих запобіжників найгіршого сценарію на сьогодні.

Варто нагадати, що за підсумками саміту G20 в Аргентині, президент країни-агресора зробив скандальну заяву про Україну і наш уряд. Путін заявив, що на чолі України стоїть "партія війни".

"Керівництво України - партія війни, і поки воно при владі, вона буде продовжуватися", - видав Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в молдовському місті Сороки, яке знаходиться неподалік від кордону з Україною, близько 300 осіб підняли український прапор і скандували "Путін-геть!". Цю інформацію повідомили в Держприкордонслужбі України. Відомо, що акція відбулася у суботу, 1 грудня. Скандування, прапор і людей було чути і видно по іншу сторону Дністра на території Вінницької області в селі Цекинівка Ямпільського району.

Нагадаємо, тисячі людей, сотні авто і глобальна паніка: на Донбасі коїться щось недобре.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко пояснив, чого Україна вимагатиме від Путіна.

Знай.uа писав, захоплення українських моряків: російські "правозахисники" розповіли про умови утримання.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще