Кількість громадян РФ, які перетнули український кордон з моменту введення на території 10 областей воєнного стану, скоротилася майже втричі.

Про це повідомив ЗМІ голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

"Якщо раніше в'їжджали в Україну близько 5 тисяч громадян Російської Федерації, то сьогодні ми пропускаємо 1300 на добу", - розповів керівник ДПСУ.

Окрім того він додав, що з моменту введення воєнного стану до 3 грудня понад 600 росіянам відмовлено у в'їзді в Україну.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Петро Цигикал також анонсував, що відомство посилило заходи контролю на кордоні і обмежило в'їзд в країну іноземців, перш за все громадян Російської Федерації чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

Нагадаємо, в Україну закритий в'їзд громадян РФ чоловічої статі від 16 до 60 років, але насправді прикордонники "розгортають" і жінок, пише газета "Вести". Так, навіть якщо людина є етнічним українцем, але змінив громадянство, його все одно не пустять в Україну.

Спочатку про це стало відомо з народних чуток, а потім "сарафанне радіо" підтвердилося, та не де-небудь, а на сторінці нашого президента Петра Порошенка в Facebook.

"Щоб Росія не формувала в Україні загони "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних Сил РФ. А також щоб не дати росіянам здійснити в Україні операції, які вони планували ще в 2014 році", — написав Петро Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Обмеження вступило у свою законну силу з п'ятниці, 30 листопада, в той же період, коли був прийнятий закон про введення військового положення в Україні. За словами Петра Цигикало, голови Державної прикордонної служби, на кордоні запроваджено "перший рівень бойової готовності".

Раніше Знай.uа писав про те, що під час воєнного стану процедура пропуску на окуповані території України проходитиме тільки за офіційним українським документами. Тим не менш в правилах є деякі винятки.

Також Знай.uа повідомляв, що російські прикордонники перестали пропускати українців на територію РФ. Ніяких пояснень вони з цього приводу не давали.