Українцям назвали перелік документів, без яких навряд чи вдасться розмитнити авто на єврономерах.

євробляхи
євробляхи

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення українських митників.

У переліку документів під номером один позначено митну декларацію, яка оформлюється митним брокером на транспортний засіб (декларується в режимі імпорту).

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також потрібно надати реєстраційні документи на ТЗ, документи, що підтверджують право власності на ТЗ (зазвичай це договір купівлі-продажу), або документ на право розпоряджатися ТЗ (доручення) та рахунок-фактуру.

євробляхи
євробляхи

Орім того митники роз’яснили ситуацію із тими особами, які не перетинали митний кордон на транспортному засобі, а хочуть заявити його в режим "імпорт". Виявилося, що такі люди можуть це зробити у наявності документів права власності, або доручення. Не менш важлива інформація стосується пільгового періоду у 90 днів. Такою знижкою можна скористатися лише одноразово, а це означає оформити за собою лише один ТЗ за коефіцієнтом у 0,5.

євробляхи
євробляхи

Власників євроблях також цікавить можливість оминути митного брокера мовляв навіщо передплачувати. Однак митники у свою чергу не радять робити цього, адже документи, які не заповнені фахівцем дуже часто мають у наявності помилки і це сповільняє процес оформлення, але законодавством не заборонено оформляти митну декларацію самостійно.

У разі сплати штрафу за прострочення транзиту власник автомобілю, який ввезений в режимі транзиту, все одно потрібно буде сплатити добровільну сплату коштів у розмірі 8500, які встановлені у новому законі про розмитнення таких авто. А от вираховувати ПДВ на мито будуть із вартості авто, які підтверджуються відповідними документами (договір купівлі-продажу, інвойс та ін.).

Нагадаємо, власники автомобілів на єврономерах не надто поспішають розмитнювати своїх залізних коней за новим законом.

Раніше Знай.uа писав про те, що після старту нового скандального закону про розмитнення авто на єврономерах, більшість водіїв зрозуміли, що за нинішніми розцінками отримати українські номери буде не по кишені.

Також Знай.uа повідомляв, що Українці в останні місяці почали активно позбавлятися від автомобілів на єврономерах.