У вівторок, 4 грудня, в Одесу з візитом приїхали Генпрокурор Юрій Луценко, міністр МВС Арсен Аваков і голова Нацполіції Сергій Князєв. Вони проводять нараду в приміщенні обласної прокуратури.

Темою зустрічі стало питання незаконного бізнесу в Одеській області, який підігріває протистояння з місцевими активістами. Луценко вважає, що активісти не мають ніякого права здійснювати збройні напади на незаконний з їх точки зору бізнес.

"У нас була розмова з міністром внутрішніх справ Арсеном Борисовичем Аваковим. Думаю, що вже зараз, при введенні воєнного стану, потрібно прийняти рішення про те, що будь-яке фізичне насильство щодо працівників правоохоронних структур має отримувати відповідь, передбачений законом – постріл вгору, а потім на поразку", - заявив Луценко.

Генпрокурор заявив про необхідність встановлення невідворотності покарання за насильство в адресу співробітників правоохоронних органів. За запевненням Луценко правоохоронці не повинні терпіти насильство з боку активістів, і воно повинно каратися законом.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Монополія на насильство в державі повинна належати виключно державі. Ніхто інший, хто не носить мундир, не приймав присягу і не несе кримінальну відповідальність за порушення правил застосування насильства, передбаченого українською державою, не може безкарно цього робити – ні по відношенню до громадян, ні, тим більше, до правоохоронців. Мені здається, що настав час встановити диктатуру закону в цьому положенні", - зазначив генпрокурор.

Луценко вважає, що військове положення може стати саме тим фактором, що поверне повагу до цим принципом.

Нагадаємо, Луценко назвав ім'я ключового підозрюваного у вбивстві Гандзюк. Підозрюваного раніше звільнили завдяки "закону Савченко".

Як повідомляв Знай. ua, Луценко запропонував "обезголовити" путінських олігархів. Генпрокурор вважає військове положення вдалим приводом для посилення антиросійських санкцій.

Знай. ua писав, що у Луценка раптово "розкрили" майже всі злочини. Але тільки на словах. Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк провів брифінг за підсумками розслідування злочинів проти Майдану.