Напередодні новорічних свят в туристичних містах України різко підскочили ціни на оренду житла. Тим, хто хоче винайняти квартиру для святкування, доведеться розкошелитися. А от, де в Україні свято буде найдорожчим та скільки потрібно викласти?

ОРЕНДА

За словами експертів, найбільш популярними українськими містами на новорічні свята залишаються Київ, Львів та Одеса.

ЛЬВІВ. За оцінками ріелторів, за рік мінімальна ціна на подобову оренду квартири на період новорічних свят зросла з 1,6 до 1,9 тисячі. Але це стосується найбюджетніших квартрир. Мінімальна подобова оренда двокімнатної квартири становить 2,5-3 тис. гривень, трикімнатної – від 4 тис. грн.

святкування

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

КИЇВ. Мінімальні ціни на оренду однокімнатної квартири в столиці у порівнянні з минулим роком зросли на 200-300 грн і становлять близько 1,5-1,6 тис. грн. Двокімнатній – від 2,2 тис. грн, трикімнатної – від 3,5 тис. грн.

ОДЕСА. В Одесі ціни дещо нижчі. Мінімальна ціна за добову оренду однокімнатної квартири становить 1 тис. грн, двокімнатної – 2 тис. грн, трикімнатної – 3 тис. грн.

ТЕНДЕНЦІЇ. Аналітики ринку нерухомості відзначають, що орендодавці переважно здають житло не менше ніж на три доби. І це при тому, що більшість власників хочуть здавати житло щонайменше на три дні - тиждень.

Проте зараз знайти вільне житло в межах цих розцінок вкрай складно. Люди почали бронювати ще у жовтні-листопаді.

Звісно ж ціни на будинки та заміські комплекси набагато дорожча. Оскільки попит на них менший, то і пропозицій більше і ще є можливість орендувати.

Новий рік

Нагадаємо, в українській столиці почали монтувати головну новорічну красуню. Цього року вона обійдеться владі у майже 3 мільйони гривень.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, якими продуктами варто запасатися вже сьогодні, щоб заощадити на новорічному меню.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям показали календар свят та вихідних на грудень 2018- січень 2019.

Дивіться: традиції святкування Нового року в різних країніх