Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську у черговий раз запропонувала обмін полоненими, проте росіяни відмовились.

Про це заявила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

Вона відзначила, що українська сторона запропонувала повторити масовий обмін полоненими, який відбувся ще 27 грудня 2017 року. У той момент вдалося звільнити 73 громадяни України.

"Ми передали конкретні списки і пропозиції в форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ОРДЛО до новорічних і різдвяних свят. Ми готові повторити минулорічний успіх і провести черговий етап звільнення 27 грудня. На жаль, РФ і їхні маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України і зірвали і цю пропозицію звільнення українців", — зазначила Геращенко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У той же час у мережі з'явилась заява так званого омбудсмена "ДНР" Дар'ї Морозової у якій йшлося про нібито пропозицію бойовиків на обмін у форматі "всіх на всіх".

"Сьогодні на засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську зробила офіційну пропозицію українській стороні зробити обмін заручників у форматі "всіх на всіх" 27 грудня 2018", — сказала вона.

Разом з тим варто відзначити, що у суботу, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що поки що питання обміну захоплених українських моряків не піднімалися.

Російський президент зазначив, що зараз йде слідство і про можливий обмін українських моряків, які були членами екіпажів, захоплених РФ в Чорному морі українських військових кораблів поки говорити рано.

Путін наполіг, що російська сторона має намір отримати повні показання моряків і таким чином підтвердити провокаційний характер дій української влади.

"Поки питання про обмін не стоять. І українська сторона таких питань не піднімала. Зараз про це говорити рано, ще йде слідство. Нам потрібно підтвердити провокаційний характер дій української влади і зафіксувати це все в юридичних документах... Потрібно отримати повні показання з боку моряків, все це оформити відповідним чином, а там видно буде", - пояснює лідер Кремля.

Нгаадаємо, у Путіна різко змінили тон, від погроз перейшли до благань.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям заборонили носити улюблений одяг.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні почали затримувати російські фури.

Москва офіційно повідомила про місцезнаходження українських полонених моряків