У мережі з’явилося відео, на якому українська журналістка Яніна Соколова нібито спілкується зі скандальною представницею російського МЗС Марією Захаровою.

Про це повідомляють ЗМІ.

У ході так званою розмови українська журналістка нібито висміяла всі безглузді заяви російської пропаганди щодо ситуації в Україні після ведення воєнного стану.

"Маша, привіт! Дякую за сіль! Отримала, передала в команді кожному по пачці. Ось стоїть гример задоволена, радіє, спасибі! Духи? Я бачила, так, пробник "Ніна Річі" надіслала… Ти знаєш, я, напевно, перешлю тобі його назад від гріха подалі… Що? А, Героям Слава! Молодчинка, вивчила все, Лаврову привіт!" – нібито говорить журналістка Захарової по телефону.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто відзначити, що раніше російські пропагандисти розпочали масове поширення неправдивої інформації про нібито продуктову катастрофу в Україні після введення воєнного стану. Зокрема, йшлося про те, що в Україні повністю закінчилась сіль.

Разом з тим варто відзначити, що адмірал Військово-морських сил України Ігоря Кабаненка відзначив, що факт російської агресії було зафіксовано в Керченській протоці на відео. Якщо виходити із Женевської конвенції, то українські моряки повинні мати статус військовополонених. Це передбачає абсолютно інші умови утримання. По відношенню до моряків в такому випадку заборонено будь-яке насильство.

Адмірал заявив, що в даній ситуації є один "тонкий" нюанс. Якщо Москва не готова піти на те, щоб українські моряки опинилися на волі, то це стане вироком для Кремля. Своєю відмовою він побічно визнає, що Росія веде військові дії проти нашої країни, як на морі, так і на суші.

Ігор Кабаненко також підкреслив, що для звільнення наших моряків потрібно застосовувати абсолютно всі можливі формати переговорів, які тільки існує у світі. Важливо повернути наших людей і наше майно додому. Це стане одним з найкращих запобіжників найгіршого сценарію на сьогодні.

Нагадаємо, Путін прибрав лапи від українських портів.

Як повідомляв "Знай.ua", у Путіна плюнули на рішення ЄСПЛ відносно українських моряків.

Також "Знай.ua" писав, що НАТО активно збільшує свої сили в Чорному морі.

Російські окупанти вивезли затриманих українських моряків з Криму до Москви