У зв'язку зі складною економічною та політичною ситуацією, експерти вирішили поцікавитися, що насправді думають українці про вступ держави до ЄС.

Україна-ЄС: чи є майбутнє?

Згідно опитування, більшість респондентів впевнені: ми повинні і надалі дотримуватися шляху інтеграції з Європейським Союзом. Втім, до 23% зазначили, що державі кращі взагалі йти власним шляхом, відмовившись як від співробітництва із Заходом, так і від членства у Митному Союзі. Дехто все ж підтримав останній варіант – відновлення співпраці із Казахстаном, Білоруссю та навіть РФ.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Цікаво, що українці до кінця не розуміють – що нам дасть євроінтеграція. Більше половини відповіли – нічого не змінилося за часи підписання важливих угод, 24% помітили погіршення.

Жінки виявилися більш євроскептичними — покращення ставлення відзначили 10% респонденток (проти 18% респондентів-чоловіків), а погіршення — 28% (серед чоловіків — тільки 20%). Також серед респондентів із середньою та неповною вищою освітою рівень євроскептицизму майже вдвічі вищий (31% і 28% відповідно) у порівнянні з більш освіченими респондентами (16%).

Ті, хто відзначив покращення ставлення до ЄС, у відповідь на відкрите питання ключовою причиною назвали на безвізовий режим — 25%, на другому місці — сподівання на майбутні зміни на краще, які спричинить партнерство України з Євросоюзом для кожного п’ятого, з тих, хто став прихильніше ставитися до ЄС (20%). Особливо популярна ця опція серед молоді.

Ось основні критерії, за якими українці оцінили євроінтеграцію:

Як змінилося ваше ставлення до Європейського Союзу після Революції гідності 2014 року

Чи потребуєте ви більшого інформування щодо переваг Угоди про асоціацію з Європейським Союзом для України?

Чи потребуєте ви більшого інформування щодо стану виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом?

Хто або що асоціюється з Євросоюзом для вас сьогодні?

Чи вважаєте ви європейську інтеграцію України незворотним процесом?

Членство у якій iнтеграцiйнiй моделі найбільш відповідає інтересам України?

Чи здатен нейтральний статус захистити Україну від агресії Росії?

Дивіться: Зміни після вступу до ЄС на прикладі Польщі

Нагадаємо, для заробітчан можуть запровадити додаткові податки. Як повідомляв "Знай.ua", українцям підказали, як здійснити обов'язковий платіж за субсидією. Також "Знай.ua" писав, Порошенко назвав дату і місце Об'єднаного собору.