Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у четвер, 6 грудня. Порівняно з показниками у середу, 5 грудня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,97 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 6 грудня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2797.5656 гривень;
- 100 євро – 3176.3560 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1865 гривні.

Таким чином, долар став дешевше ще на 15 копійок. При цьому євро також подешевшав на 32 копійки, а вартість російського рубля з середи зменшилася на 5 копійок.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця грудня 2018 року курс долара по відношенню до гривні складе близько 29,5-30 грн/$. Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський. Крім того, експерт виділяє декілька можливих причин таких курсових коливань.

"По-перше, вже зараз, а не в перспективі, почала погіршуватися зовнішньоекономічна кон'юнктура (метал, зернові, хімія) і стрімко збільшується дефіцит торгового балансу України (на 30% по відношенню до 2017 року та у 3,5 рази - з 2015), по-друге, долар зміцнюється на світових ринках; по-третє, очікувана сума виведення дивідендів нерезидентами в 2 рази вище, ніж у минулому році - $ 3,5 млрд у 2019 році проти $ 1,7 млрд у 2018", - розповідає фінансовий аналітик.

Нагадаємо, що державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни. Щодо долі гривні, то парламентарії заклали в проект прогнозований курс долара на рівні 29,4 грн/дол.

Як повідомляв портал Знай.uа, введення воєнного стану і психологічні чинники вплинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках відразу ж почали зашкалювати цифри продажів валюти. Експерти дали прогноз до кінця поточного року.

Також портал Знай.uа писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.