Американська компанія Launcher, яка працює над створенням ракети-носiя, запросила на роботу українського інженера Ігоря Нікіщенко. Спеціаліст має 30 років досвіду в космічній галузі.

Днепровца вже зустріли в штаб-квартирі в Нью-Йорку.

Про це повідомили в thealphacentauri.

Український інженер встиг попрацювати в КБ «Південний» і в італійській компанії Avio, співпрацює з Arianespace і ESA.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Керівник компанії, в якій належить працювати Ігорю Нікіщенко, повідомив у своєму блозі, що український спеціаліст займе позицію головного інженера і буде відповідати за розробку ключових елементів майбутньої ракети-носія.

Нікіщенко є експертом в теоретичному моделюванні операційних процесів розробки та виробництва ракетних двигунів. У «Південному» він також керував розробкою декількох програмних продуктів для розрахунків динаміки, температури і міцності РРД.

Для такої роботи чоловікові знадобився вид на проживання в США, адже він є громадянином України. Всі документи вже оформлені і видані, український інженер приступив до виконання своїх обов'язків.

Зараз у Launcher працюють лише п'ять осіб. Це стартап-проект, основна ідея якого - створити власний компактний движок з окислювальним генераторним газом для легкої ракети. Компанія вже проводить випробування одного такого двигуна.

Нагадаємо, раніше друг Маска запустив космічний туризм. В капсулі є шість вікон, які в три рази більше, ніж у літаків Boeing.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ілон Маск особисто колонізує червону планету. Відомий підприємець зробив гучну заяву.

Також "Знай.uа" писав про те, що Бренсон готовий відправити туристів в космос. Британський мільярдер отримав солідні інвестиції.

А ще Космічне агентство вперше зробило знімок іншого боку Сонця: це прорив у науці!