З моменту уведенням воєнного стану в Україні кількість росіян, які перетнули державний кордон, скоротилася майже втричі.

Воєнний стан
Воєнний стан

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію Державної прикордонної служби України.

Однак у службі переконують, що чоловіки віком від 16 до 60 років з Росії таки можуть потрапити на територію України, але вони мають мати визначену мету свого візиту. За словами представників відомства, за останню добу близько тисячі громадян РФ перетнули кордон.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Про це повідомив журналістам радник голови відомства Олег Слободян.

"Цієї доби близько тисячі громадян РФ перетнули кордон з Україною на в'їзд і в них не виникало жодних проблем з цією процедурою", – зауважив він.

За його словами, прикордонники пропускають лише тих громадян, які їдуть з чітко визначеною метою, можуть підтвердити доцільність свого перебування в Україні, мають відповідне запрошення і відповідно не мають жодних проблем із законодавством України.

Водночас представник Держприкордонслужби підкреслив, що серед тих, кого пропустили в Україну також є чоловіки від 16 до 60 років.

"Звісно, в полі нашого зору, коли ми говоримо про категорію іноземців з країн перш за все міграційного ризику, це повносилі чоловіки (за віком від 16 до 60 років – 24 канал), що є громадянами РФ, але це не означає, що абсолютно усіх чоловіків з РФ ми не пропускаємо", – резюмував Слободян.

Нагадаємо, кількість громадян РФ, які перетнули український кордон з моменту введення на території 10 областей воєнного стану, скоротилася майже втричі.

Про це повідомив ЗМІ голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

"Якщо раніше в'їжджали в Україну близько 5 тисяч громадян Російської Федерації, то сьогодні ми пропускаємо 1300 на добу", - розповів керівник ДПСУ.

Раніше Знай.uа писав про те, що з початку уведення воєнного стану в Україні минуло усього лише кілька днів, однак про розгул аферистів, які масово грабують людей під виглядом військовослужбовців, не чув хіба що ледачий.

Також Знай.uа повідомляв, що в Україну закритий в'їзд громадян РФ чоловічої статі від 16 до 60 років, але насправді прикордонники "розгортають" і жінок, пише газета "Вести".