У військовій частині на Київщині отруїлися 20 військовослужбовців строкової служби, передає УНІАН.

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, 4 грудня в медпункт одній з військових частин у місті Васильків Київської області, звернулися 12 військовослужбовців з ознаками харчового отруєння. Медики поставили попередній діагноз - гастроентоколіт.

На даний момент встановлюються причини отруєння. Під наглядом лікарів перебувають 20 осіб. Військова прокуратура почала розслідування за фактом захворювання військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що в окупованій частині Донецької області жителі продовжують потрапляти в лікарні через отруєння водою. За останній тиждень кількість отруєних досягла 230. У всіх проявилися симптоми інтоксикації: пацієнти скаржилися на підвищення температури, нудоту і розлад шлунка. Про нові випадки захворювання розповів правозахисник Павло Лисянський, представник українського омбудсмена.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Серед отруєних водою більша частина постраждалих — діти. Особливо масовим було отруєння водопровідною водою у військовому ліцеї Донецька. Серед ліцеїстів постраждали 104 людини. При цьому окупаційна адміністрація вимагала від батьків учнів не звертатися до лікарень і лікувати отруєння вдома.

За словами Лисянського, після резонансного отруєння водою в Макіївці окупанти докладають максимум зусиль, щоб замовчати схожі випадки в Донецьку. Тим часом скарги на якість водопровідної води вже надходять і з інших населених пунктів. Жителі Докучаєвська скаржаться, що вода має стійкий запах цвілі або дусту.

Нагадаємо, жителі окупованого путинскими бойовиками Донецька страждають від постійних гучних вибухів. В останні дні в місті постійно проноситься луна від розриву снарядів.

Раніше Знай.иа повідомляв, північноатлантичний альянс (НАТО) зважився на введення своїх кораблів в Азовське море, однак це може відбутися лише за однієї умови.

Також Знай.иа писав, Верховна Рада ухвалила припинення дії Договору про дружбу і співпрацю між Україною і Росією.