Курс долара на міжбанківському валютному ринку у продажу знизився на вісім копійок – до 27,89 грн/дол, курс купівлі знизився на шість копійок – до 27,87 грн/дол.

Нацбанк
Нацбанк

Національний банк України на 7 грудня 2018 року підвищив курс гривні більш ніж на дев'ять копійок – до 27,87 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у четвер, 6 грудня.

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

– 100 доларів США – 2787,9569 гривні (-9,6087);

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

– 100 євро – 3164,6099 гривні (-11,7461).

Обмін валют
Обмін валют

В четвертий робочий день тижня курс долара на міжбанківському валютному ринку у продажу знизився на вісім копійок – до 27,89 грн/дол, курс купівлі знизився на шість копійок – до 27,87 грн/дол.

Раніше повідомлялося, що в Нацбанку чекають значного уповільнення зростання зарплат. Не дивно, адже згідно з прогнозом регулятора в 2019 році номінальна зарплата повинна зрости всього на 16%, а в 2020 на 10%.

Однак, згідно з інфляційним звітом НБУ, в реальному вираженні заробітна плата в Україні має зрости лише на 7% і 5% відповідно. Про це йдеться в інфляційному звіті за жовтень, поширеному Національним банком України. Про це стало відомо завдяки даним Національного банку України.

Відомо, що у звіті також зазначається, що середня заробітна плата громадян України в 2018 році збільшиться в реальному вираженні на 13%.

"В середньому в 2018 році роботодавці підвищать номінальні заробітні плати на 25% (або на 13% у реальному вираженні)", наголошується в документі.

Варто нагадати, що близько п'яти мільйонів українських сімей отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. І якщо будь-якого іншого соціального міністра подібна новина як мінімум пригнічувала б, то не українських чиновників, які вперто переконують, що все буде добре, а самі накручують тарифи, збільшують податки і карають за борги. Втім, більшість експертів переконані, що для оптимізму особливо не залишилося приводів.

Нагадаємо, Нацбанк підрахував "реальну" зарплату 2019 року.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", НБУ остаточно добив популярний банк.

Також Знай.uа" писав про те, що банки знову наживаються на українцях, і ось як