Від запрошення на Об'єднавчий собор відмовилися митрополит Онуфрій та інші ієрархи Української православної церкви Московського патріархату. Відомо, що листи із запрошеннями поїхали назад на Фанар.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Союзу православних журналістів, які послалися на власні джерела в неофіційних церковних колах.

"Блаженніший Онуфрій, отримавши від патріарха Варфоломія лист із запрошенням на "Об'єднавчий Собор", запечатав послання в конверт і без відповіді відправив назад автору. Точно так само мають намір вчинити й інші архієреї УПЦ, відсилаючи назад запрошення", - повідомили журналісти.

Нагадаємо також той факт, що Варфоломій запросив єпископат УПЦ на Об'єднавчий собор. Частина листів він надіслав головам місцевих адміністрацій. Останні роздавали їх єпископам і просили прийти на собор. Він пройде 15 грудня в Софійському соборі в Києві. В цей день УПЦ проголосять автокефальною, затвердять її статут і виберуть предстоятеля.

Популярні новини зараз
В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався
Показати ще

Варто нагадати, що УПЦ КП на архієрейському соборі представлять 40 архієреїв. Українську автокефальну православну церкву представлятимуть 12 архієреїв. Незважаючи на різкі заяви Московського патріархату з приводу Єдиної помісної церкви, в Соборі братимуть участь 3 або 4 представника УПЦ МП. Як зазначає Філарет, в даний момент відбувається боротьба за те, щоб українську церкву не визнали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вселенський патріарх Варфоломій став на бік президента України Петра Порошенка і позбавив предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія титулу митрополита Київського. Таку думку висловив політичний експерт Микола Лучинський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, Московські попи вкрали 20 безцінних картин: не божественний скандал.

Як повідомляв Знай.uа Константинополь позбавить Онуфрія титулу: опубліковано документ.

Знай.uа писав, Вселенський патріарх пояснив, як обиратимуть предстоятеля помісної церкви.