Ситуація нещодавно відбулася в Керченській протоці вийшла далеко за межі політичних суперечок. У справу пішли навіть заяви представників духовенства. Так, митрополит УПЦ Московського патріархату Анатолій звернувся до Путіна з проханням звільнити полонених українських моряків, яких атакували російські прикордонники.

Про це стало відомо завдяки опублікованому зверненню митрополита на сайті Сарненської єпархії.

"На прохання віруючих людей українського Полісся, від імені духовенства Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ і від себе особисто звертаюся до вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками подій 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря", – йдеться у зверненні.

Митрополит зазначив, що в Україні немає такої родини, яку б не зачепила війна.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Дуже боляче дивитися на сльози маленьких дітей, які не побачать більше своїх батьків, і важко знайти слова втіхи стареньким батькам, які втратили своїх синів, багатьох з яких я особисто поховав", – сказав він.

За словами священика, що сталася в Керченській протоці подія є продовженням військових дій, "які ведуться вже протягом томливих чотирьох років, від яких втомилися народи України і Росії".

"Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов'язок, як архієрея православної церкви об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчуття постраждалим морякам та їх сім'ям і не мовчати, коли страждають люди та їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся", – додав митрополит Анатолій.

Варто нагадати, що днями аналітики центру Pew склали рейтинг найрелігійніших країн Європи. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну статистику аналітичної групи. Дослідження свідчить, що Україна опинилася на 11-му місці за релігійнісю в Європі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ієрархи Української православної церкви Московського патріархату не прийматимуть участь в об'єднавчому Соборі за створення Української Автокефальної Церкви, який відбудеться 15 грудня.

Нагадаємо, стало відомо, як Україна заплатить Константинополю за надання Томосу.

Як повідомляв Знай.uа розсекречено статут для автокефальної церкви в Україні: Томос близько.

Знай.uа писав, Томос для України: стало відомо, хто і коли покінчить з цим.