У польському місті Бидгощ двоє активістів зірвали концерт ансамблю пісні і танцю Російської армії імені Александрова.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що активісти Рафал Сушок і Міхал Войцещчук вибігли на сцену з транспорантами "Кремлівський рашизм - геть за Дон", "Слава українцям, які борються за вашу і нашу свободу" і кричали "Лапи геть від України" під час виступу російського військового ансамблю.

Всього через кілька секунд активістів вивели зі сцени охоронці.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що посилення агресії РФ в Керченській протоці обговорять на міністерських засіданнях НАТО, ОБСЄ і Ради ЄС. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч.

"На наступному тижні відбудеться засідання міністрів закордонних справ НАТО, і питання агресії Росії проти України в Азовському морі буде там обговорюватися, а Польща буде на цьому наполягати", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним в суботу в Києві.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін поінформував, що має намір бути присутнім на засідання в Брюсселі та Мілані на наступному тижні.

"Я буду вимагати не тільки засудження, оскільки це вже сталося, а в першу чергу дієвих заходів, і пропонувати кілька нових елементів в нашій взаємодії з Альянсом. Україна повинна рухатися до того, щоб стати поступово східним флангом Альянсу", - резюмував український міністр.

Також міністри закордонних справ України та Польщі обговорили подальші спільні кроки та шляхи, як змусити РФ припинити ескалацію конфлікту, припинити агресію проти України та всього демократичного світу.

"Сьогодні річниця референдуму за укранську незалежність, саме Польща першою її офіційно визнала. Польський колега #Czaputowicz першим приїхав засвідчити підтримку Україні після актів рос.агресії і привіз меседж солідарності ЄС.Розпочали день зі спільного вшанування пам’яті жертв НКВС у Биківні", - розповів Павло Клімкін на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, хто підтримав Україну у важку хвилину, список союзників.

Як повідомляв "Знай.ua", Радбез ООН заблокував пропозицію Росії.

Також "Знай.ua" писав, що у США заговорили про головне завдання світу, на це підуть десятки років.

Польща в ООН підтримала незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України