У минулий четвер, 15 листопада, пройшло засідання третього комітету Генеральної Асамблеї ООН. На засіданні була схвалена запропонована Україною резолюція по Криму. Резолюцією осуджаются порушення людських прав, які у множині кількості зафіксовані на території окупованого Росією півострова Крим. Також ця резолюція засуджує самодіяльність РФ у Криму в плані законів, юрисдикції та управління в регіоні. Документ підтримали 67 делегацій, проти проголосували 26. Повний список делегацій, які голосували проти української резолюції, оприлюднений в мікроблозі в Twitter постійного представництва України в ООН.

"Держави, які голосували проти української резолюції: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, ПАР, Південний Судан, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що підтримали проект резолюції голосами "за" такі країни, як Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ізраїль, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Молдова, Швеція, Туреччина, США та багато інших.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лицемірна Росія виступила із заявою, що не збирається воювати з Україною, оскільки вважає її "близьких по крові" народом. Ламав комедію постпред Росії при ООН Геннадій Кузьмін.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

" Україна ось уже чотири роки веде безкомпромісну війну з Росією. Ось тільки Росія на цю війну так і не з'явилася, ніхто в Росії не збирається ворогувати з близьким по крові українським народом", - зморозив постпред.

Заява прозвучала напередодні голосування за оновлений проект резолюції про захист прав людини на території тимчасово окупованого в Криму ООН і було передано виданням ТАСС.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна готує нові, досить жорсткі санкції для наших так званих "братів''. Держава-агресор має відповісти за дешеву подобу виборів на окупованих територіях в Донецькій і Луганській області. Так звані вибори різко засуджує не тільки Україна, але і безліч країн Європи та інших країн світу.

Як раніше повідомляв Знай.uа новий пакет "драконівських санкцій, покликаних остаточно приборкати агресора, приготували також Сполучені Штати Америки. Драконити Росію зібралися на всіх фронтах, однак поки не повідомили, які саме сфер торкнуться санкції – тримають інтригу. Помічник держсекретаря сша щодо міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд пообіцяв Росії "жовте життя", пишуть ЗМІ.