Синоптики шокували світ правдою про погодні аномалії, які очікують нашу планету уже найближчим часом.

Про це повідомляє National Geographic з посиланням на відповідний прогноз синоптиків.

У повідомленні йдеться, що 2019 рік найспекотнішим в історії людства, оскільки почався новий етап глобального потепління.

[quote author=""]

"Чотири найспекотніші року в історії були з 2015 по 2018 рік, що обумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня", - заявляє кліматолог з Каліфорнійського університету Саманта Стівенсон.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За її словами, у 2019 році температура поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану значно піднялися (Ель-Ніньо).

У 2018 році вченими було зафіксовано близько 70 тропічних ураганів і циклонів, що вельми вище середньої кількості попередніх років. Раніше обсяг даних циклонів не перевищував 50.

ураган в США
ураган в США

Також синоптик додає, що зміни клімату похавали під водою унікальні острова. П'ять крихітних тихоокеанських островів зникли через підвищення рівня океану і ерозії.

З'ясувалося, скільки років людству залишилося до кліматичної точки неповернення. Якщо людство не почне вживати заходів по боротьбі зі зміною клімату до 2035 року, воно не зможе обмежити зростання глобальної середньої температури безпечними двома градусами Цельсія - а шанс зупинити потепління на 1,5 градуса вже практично втрачено.

Нагадаємо, українців попередили про нові витівки стихії. У понеділок, 10 грудня, слід чекати ураганів та заметіль.

погода в Україні
погода в Україні

Про різке погіршення погоди попередили співробітники Укргідрометцентру.

У деяких регіонах прогнозують ураганний вітер і лавини снігу.

Раніше Знай.uа писав про те, що декілька років назад зими на Україні відрізнялися сильними морозами, великими кучугурами і пронизливим холодом. Вже з середини грудня найбільш частими суворими супутниками зими були снігопади, хуртовини та ожеледиця.

Також Знай.uа повідомляв, що провидиця Світлана Калашник розповіла, як позначиться на нашій країні введення воєнного стану.