Генштаб ЗСУ зробив заяву про те, що недавній відлов призовників на вулицях - це перегини на місцях окремих військкомів. Про це генерал-лейтенант Артур Артеменко сказав на брифінгу, який транслювало "Військове телебачення".

За словами Артура Артеменка, керівництво проти таких дій з боку військкомів.

ЗСУ
ЗСУ

"План військовослужбовцям строкової служби виконано. Ми не відчуваємо нестачі в ресурсах. Діяти таким чином неприпустимо. Ті дії, які мали місце на станції метро "Лісова" і позавчора в Рівному, це одиничні випадки. І ми будемо вдячні, якщо нас будуть своєчасно інформувати про такі непотрібні дії окремих військових комісарів", - сказав генерал-лейтенант.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Генштабі заявили, що в Рівне вже відправлено комісію, яка повинна з'ясувати всі обставини на місці.

"Я впевнений, що посадові особи, які цю ситуацію спровокували, будуть покарані", - заявив він.

Артеменко порадив чоловікам, до яких підходять військові, негайно викликати поліцію.

Нагадаємо, у Києві триває вилов хлопців призовного віку прямо на вулиці. Найбільше таких випадків відмічено біля метро "Лісова" за останні два дні. У Мережі зростає буря обурення, так як кияни вважають, що це є прямим порушенням прав людини.

Раніше Знай.иа повідомляв, у Рівному співробітники воєнкому зупинили посеред вулиці хлопця і намагалися забрати його у військкомат. Зазначається, що в соцмережі вже гуляє ролик на якому видно, як люди у військовій формі у формі нецензурної лексики забороняють знімати їх.

Також Знай.ua писав, у мережі з'явилося відео, на якому українські поліцейські силою забирають молодого хлопця без причини і відвезли в невідомому напрямку. Ймовірно, хлопець - призовник, якого хочуть забрати у військкомат. Відео виклав користувач Андрій Короткін.