В грудні дещо здешевшала свинина та курятина. Так, за останній місяць найдоступніше куряче м'ясо скинуло в ціні 1%, а свинина - на 4%. Втім, ця новина гарна не для всіх покупців.

Дані щодо цін на популярні продукти опублікували на сайті Мінагрополітики.

м'ясо

Однак здешевшання стосується оптово-відпускних цін. А от м'ясо в роздріб, навпаки, підскочило в ціні.
Зокрема, роздрібні ціни на курятину виросли на 8% до 57,6 грн за кг, свинину - на 8% до 97,9 грн за кг, яловичину - на 9% до 98 грн за кг. У той же час у відомстві відзначили зниження оптово-відпускних цін на курятину та свинину.

курятина

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Так, за місяць вартість курятини в опті подешевшала на 1% до 45,2 грн за кг, вартість свинини - на 4% до 74,4 грн за кг. Зате вартість яловичини в опті зросла на 1% до 77,9 грн за кг.

Відомо, що оптово-відпускні ціни - це ті, які отримує перша ланка посередників, виробників, а рівень зростання роздрібних цін залежить від кількості ланцюгів посередництва і торгової надбавки останнього посередника - супермаркету чи магазину.

Улюблений продукт українців став ще дорожчим

За підрахунками експертів, на сьогодні бутерброд з салом (чорний хліб, сало з прошарком м'яса + зелень та спеції)підскочив у ціні на 16%. Втім про здешевшання сала, за словами фахівців, навіть не йдеться найближчим часом.

Нагадаємо, директор Української асоціації поставщиків торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці в Facebook розповів, скільки сьогодні коштує приготувати м'ясний холодець вдома.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили, що буде з цінами на головний смаколих новорічних свят - мандаринами під кінець грудня.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні зміняться правила маркування продуктів. Що потрібно знати кожному українцю, щоб не купити прострочений товар.

Дивіться: Ціни на продукти в Україні. Що зміниться з Нового року