Останнім часом багато хто скаржиться на якість хліба, часто куплений продукт вже на наступний день покривається цвіллю.

Чому "цвіте" хліб?

Цвіль так швидко з'являється тому, що його запаковують ще гарячим, а таке середовище сприяє швидкому розмноженню спорам. Якщо озирнутися на кілька десятиліть назад, то можна помітити таку закономірність: хліб міг зачерствіти через кілька днів, але не "зацвісти". Тому що не було ... поліетиленових пакетів!

У давнину господині вигадували різні способи зберігання хліба, щоб він якнайдовше залишався свіжим та м'яким.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Але потім з'явилися зручні поліетиленові пакети, які витіснили паперову упаковку, і хліб благополучно переселився в них.

цвіль

Тим часом хліб - живий продукт. Він і після випічки продовжує "дихати", виділяючи вуглекислий газ, завдяки дріжджам, які беруть участь в його виробництві.

Поміщений в поліетилен хліб просто-напросто задихається. У ньому розвивається грибок, з'являється цвіль.

пліснява на хлібі

Як правильно зберігати головний продукт?

У ХЛІБНИЦІ

Хлібниці - це традиційниатрибут на кодній кухні. Принаймні так було раніше. Зараз, хто вже забув, що це таке, варто нагадати. Хліб у них бергігати правильно і зручно.

хлібниця

Щоб хліб швидко не псувався обирайте деревяні хлібниці. Найкраще, якщо вони будуть з ялівця. Хоча ця деревина має досить яскравий та специфічний запах, проте антибактеріальні властивості не дадуть продукту швидко зіпсуватися.

Також підійдуть металеві хлібниці. Найкраще обирати вироби з якісного металу чи нержавіючої сталі. На відміну від дерев'яних, ці легко мити.

Якщо ви самі випікаєте хліб, не кладіть до хлібниці гарячий виріб, він повинен добре вихолонути.

хліб

З неприємним запахом, який може з часом з'явитись у хлібниці, допоможе шматочок лимона.

У ХОЛОДИЛЬНИКУ

Багато господинь, намучившись через постійну псування хліба, зберігають його в холодильнику, упакувавши в паперовий або поліетиленовий пакет. Такий спосіб зберігання цілком виправданий. Особливо він актуальний в районах зі спекотним кліматом, де єдине прохолодне місце - холодильник.

Якщо ви купили забагато хліба і не встигнете його зїсти свіжим, покладіть частину до морозилки. Після розморожування хліб буде все ж таким м'яким та смачним. Або принаймні згодиться для грінок, тостів і т.д.

СЕРВЕТКА, ТКАНИНА, РИС

Свіжий хліб також можна загорнути у серветку або лляну тканину. Так хліб можна вберегти від швидкого засихання.

Добре збергіати хліб на рисі. Насипте шар рису у хлібницю. Він поглинає зайву вологу та запахи.

Нагадаємо, експерти розповіли, чому хліб із магазинів так швидко вкривається цвіллю та чому це смертельно небезпечно.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун розповіла, скільки сала можна вживати щодня.

Також Знай.ua писав про те, що українців заспокоїли та розповіли, як працюють магазини за воєнного стану.

Дивіться: Вся правда про виготовлення хліба в Україні