10 грудня ввечері українські водії перекрили об'їзну трасу Закарпаття, чим намагаються привернути увагу влади.

На трасі в Ужгороді, яка прямує до однойменного терміналу КПП на кордоні зі Словаччиною, скупчилися вантажні автомобілі. Кореспонденти з місця події відзначили, що як такого перекриття не відбувалося, оскільки легкові машини вільно проїжджали повз перехрестя дороги з трасою. Наглядають за порядком поліцейські, які ніяких конфліктних ситуацій з початку акції не зафіксували.

Водії пояснюють, що вся справа в повільній роботі пропускного пункту, причому деякі з них просунулися в черзі на півкілометра за три дні, починаючи з суботи. Цілком логічно, що у людей просто урвався терпець. Масла у вогонь підливають хитромудрі водії, які постійно намагаються прошмигнути без черги. Метою акції є зупинка вантажівок і їх прямування в кінець черги, як це і повинно бути, на думку протестувальників. У той же час будь-які транспортні засоби, які не мають відношення до вантажних, не затримуються.

Останнім часом спостерігається багато протестів біля кордону з сусідніми країнами. Більшою мірою це стосується автомобілів з іноземною реєстрацією, велика кількість яких просто не пустили на територію України. Каменем спотикання стала необхідність внесення застави при ввезенні машини, що люди відмовляються робити.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Прийняті президентом України закони передбачають штрафи для власників "евроблях", що спричинило за собою нову хвилю мітингів і протестів. Люди обурені небажанням влади йти їм назустріч.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що власники авто з іноземною реєстрацією у відповідь на божевільну вартість розмитнення організували масштабну акцію протесту.

Як повідомляв портал "Знай.uа": потрапити в Україну на нерозмитненій машині відтепер можна тільки після сплати застави, яка дорівнює сумі розмитнення.

ТакожЗнай.uа" писав, як правильно розмитнити автомобіль і відповів на найпопулярніші питання про це.