Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відмовився від проведення конкурсу з вибору приймаючого банку для визнаного неплатоспроможним акціонерного товариства "ВТБ Банк".

Цю інформацію повідомили в прес-службі Фонду, передає "ХВИЛЯ".

"Виконавча дирекція Фонду 6 грудня прийняла рішення відмовитися від проведення конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов'язань неплатоспроможного банку АТ «ВТБ Банк», гарантованих Фондом … і визнати його таким, що не відбувся". йдеться в повідомленні

Зазначений у повідомленні пункт закону передбачає ліквідацію банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, найближчі два місяці в Україні зникне банк, назва якого, на жаль, не повідомляється. Вкладникам радять бути обережними і пильно моніторити новини своїх банків. Про це в понеділок, 5 листопада, повідомляє видання Контракти, посилаючись на жовтневий огляд банківського сектора НБУ. Відзначається, що банківська установа покине ринок без ліквідації юридичної особи.

Всього станом на 31 жовтня 2018 року в Україні працювали 79 банків. Відзначається також, що концентрація в секторі не змінилася.

"На 20 найбільших банків припадає 90,9% чистих активів. Держбанки концентрують 54.3% чистих активів сектора і 63.6% депозитів населення", – йдеться в огляді.

Також стало відомо, що в системі ProZorro.Продажі 22 листопада відбудеться аукціон з продажу прав вимоги і інших майнових прав за кредитними договорами, укладеними ліквідованим Брокбизнесбанкомс юридичними особами.

Також портал раніше писав, днями аналітики опублікували рейтинг найбільш прибуткових і збиткових фінансових установ України у період за січень-жовтень поточного року. У повідомленні говориться, що за період, протягом січня-жовтня найприбутковішим українським банком став державний Приватбанк.

Раніше Знай.uа писав про те, що ПриватБанк має намір скоротити до мінімуму обсяги валютних депозитів.

Також Знай.uа повідомляв, що днями в одному з торгових центрів Києва був зафіксований шахрайський інцидент з банкоматом, в результаті якого дівчину пограбували на кругленьку суму.