Американський журнал Time визначив групу журналістів, які отримали звання "Людина року". Серед них російський журналіст Аркадій Бабченко, який втік з Москви до Києва. Він розповів, як саме вдалося інсценізувати власну смерть.

"Минулої весни, коли українська спецслужба попередила про змову з метою його вбивства, він сфальсифікував свою власну смерть в ході спецоперації, покликаної зловити замовників вбивства - спірний крок в світі журналістики", - написали про нього в журналі.

Аркадій Бабченко розповів журналістам журналу Time про те, як СБУ запропонувала викрити змову проти нього. За його словами, єдиним рішенням було - інсценізувати власну смерть. Таким чином замовників вбивства журналіста вдалося викрити та заарештувати.

"Коли співробітники Служби безпеки України попередили його, що він став мішенню для вбивства, він сприйняв загрозу серйозно", - зазначає видання.

Під час фальсифікування смерті, Бабченку довелося лежати в калюжі свинячої крові. Його сфотографували й поширили знімки для того, щоб переконати у смерті журналіста. Наступного дня Аркадій Бабченко вийшов на прес-конференцію до журналістів живим і неушкодженим.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Раніше Бабченко працював російським військовим кореспондентом. Однак Кремль постійно критикував його дії та статті, пізніше журналісту почали погрожувати.

Нагороду також посмертно отримав саудит Джамаля Хашоггі та Марія Ресса - філіппінська журналістка CNN, Time нагородили одну редакцію американської газети Capital Gazette.

Нагадаємо, що Бабченко вивів на поверхність секрети воєнного стану.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", з'явилися результати розслідування злому пошти та аккаунту у соцмережах Аркадія Бабченко.

Також "Знай.ua" писав, що експерти розповіли, навіщо владі воєнний стан.