На Миколаївщині після того, як першачкам у класі встановили нові столи та стільці, у дітей з'явилася нудота, головний біль та навіть запаморочення.

Про це повідомили в ефірі одного з телеканалів.

Наразі вже відомо, що всі меблі закупили через систему державних закупівель у межах програми "Нова школа". Проте чиновники до самого кінця відмовлялись вірити у те, що парти виділяють неприємний запах.

Відзначається, що після кількох проведених хвилин у класі діти почали втрачати свідомість.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Діти почали прямо втрачати свідомість, і ввечері дітей почало нудити, почалися симптоми інтоксикації", - розповідає батько учня першого класу Новоодеської ЗОШ № 1 Віталій Іпатенко.

Вчителі відразу ж взялись провітрювати кабінет проте, жодних плюсів це не принесло.

У свою чергу в управлінні освіти розповіли, що це перша скарга на нові парти, які були завезені до різних шкіл. Адже вони мають всі необхідні сертифікати та дозволи.

"Всі школи Новоодеського району отримали парти цього виробника", - коментує керівник районного управління освіти Валерій Багнюк.

На самій же фірмі-виробнику відзначили, що їм нічого невідомо про "смердючі парти". На сайті самого виробника відзначається, що меблі повністю відповідають нормам безпечності та екологічності.

Також відомо, що адміністрація школи розпочала перевірку інших парт та стільців, які надійшли цією ж партією до освітнього закладу.

Разом з тим варто відзначити, що команда вчених з Королівського коледжу Лондона після того, як виявила можливий механізм, який показує, як знущання можуть вплинути на структуру мозку підлітка відзначили, що буллінг призводить до структурних змін в мозку постраждалих.

Дослідники проаналізували дані, опитування та результати сканування мозку 682 добровольців з Англії, Ірландії, Франції та Німеччини, які взяли участь в довгостроковому проекті IMAGEN, в рамках якого проводилася оцінка розвитку мозку та психічного здоров'я підлітків.

Учасники дослідження у віці 14, 16 і 19 років також повинні були заповнити анкети про те, чи піддавалися вони знущанням і в якій мірі.

Результати дослідження показали фізичні структурні відмінності в мозку підлітків, які регулярно піддаються віктимізації. За словами медиків, такі зміни можуть привеси до психічних захворювань.

Нагадаємо, яку небезпеку таять смартфони.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві зняли зворушливий ролик про ЛГБТ-дітей та їхніх батьків.

Також "Знай.ua" писав, що у Супрун блиснули черговим маразмом.

Карантин на Сумщині: кілька шкіл закрили через масове занедужання на грип та ГРВІ