СБУ виявила спроби масового використання російськими спецслужбами українського сегмента соціальних мереж для втручання в майбутні вибори.

Одним з реалізаторів такої підривної діяльності путінських спецслужб є добре відоме "Агентство інтернет досліджень", яке причетне до втручань у виборчі процеси багатьох демократичних країн світу. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

СБУ виявила масові випадки комерційних пропозицій громадянам України від "російської фабрики тролів". Українцям за фінансову винагороду пропонують надати тимчасовий доступ до акаунтів Facebook і Twitter для "нібито поширення через них таргетингової реклами і просування комерційних інтересів".

"Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до акаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі ", - сказано в повідомленні СБУ.

СБУ застерегігає українців від подібного співробітництва, оскільки відповідальність за неправомірні дії буде нести власник аккаунта.

Нагадаємо, співробітники СБУ дізналися про наміри зловмисників організувати на території нашої країни провокації напередодні Об'єднавчого собору, на якому повинна бути створена помісна Українська православна церква.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишній "троль" розкрив таємниці фабрики брехні Путіна

Також Знай.ua писав про те, як працюють "кремлеботи".