За інформацією українських спецслужб стало відомо, що під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (у миру Петро Лебідь - ред.) повинен був керувати провокаціями ФСБ Росії.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника голови СБУ Віктора Кононенка.

СБУ
СБУ

Дану інформацію СБУ отримала від українця, якого намагалися в Москві завербувати для проведення провокаційних акцій під час об'єднавчого собору УПЦ в українській столиці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Так, на організацію акцій у Києво-Печерській лаврі проти надання Томосу українській церкві, цьому громадянину України передали п'ять тисяч доларів. Від нього була потрібна лише організація акцій з плакатами, виготовленими в Москві.

У той же час, за інформацією СБУ, планувалися провокації, які повинні були привести до загибелі і поранення учасників акцій. Самі акції, за даними правоохоронців, повинні були пройти на території Києво-Печерської лаври 13 та 14 грудня в 12:00.

Варто нагадати, що 47 депутатів Верховної Ради України, переважно з опозиційного блоку, звернулися в Конституційний суд з проханням про визнання однієї з постанов Ради незаконною. Мова йде про підтримку звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні. Подання розміщено на сайті Конституційного суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник Вселенського патріарха митрополит Галльський Еммануїл вже прибув до Києва для підготовки найважливішого Об'єднавчого собору. Зараз вже відомо, що спеціальний представник патріарха Варфоломія прибув в Україну 11 грудня.

Нагадаємо, Філарета можуть підло зрадити, і Путін тут ні при чому.

Як повідомляв Знай.uа безбожну бійку тернопільських священиків показали зсередини храму: відео.

Знай.uа писав, захоплення СБУ в Луганську: через 4 роки попався організатор.