Офіційний курс гривні Національний банк підвищив на 3 копійки. Гривня поступово зміцнює свої позиції після того ажіотажу, який виник протягом тижня навколо введення воєнного стану.

Досвідчені гравці чекали настання курсового "дна" і початку чергової корекції. З урахуванням того, що в п'ятницю, 14 грудня, стався стрибок, курс продажу безготівкового долара виріс з 27,82 гривень до 27,93 гривень.

Цього тижня гривні було непросто. Якщо на початку тижня вона досить сильно придавлювала Долар, то курс буквально "завис" вже до середини тижня, а до п'ятниці і зовсім пішов вгору. Відразу на 12 копійок, що є досить високим темпом.

НБУ в даній ситуації не мав достатньої можливості поповнювати резерви. Все це відбивалося і на готівковому ринку, при цьому особливого ажіотажу не виникало.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Курси валют Нацбанку на 15 грудня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2783.7123 гривень;

- 100 євро – 3141.4193 гривню;

- 10 російських рублів – 4.1902 гривні.

Таким чином, Долар став дешевше на 3 копійки. При цьому євро подешевшав на 27 копійок, а вартість російського рубля зменшилася на 1 копійку.

Нагадаємо, курс валют на кінець тижня: як спекулянти розгойдали ринок. Максимум, до якого доходив міжбанк у четвер — 27,93-27,95 грн./$..

Як повідомляв Знай. ua, українців попередили про зміни на валютному ринку. НБУ зняв обмеження щодо пересилання валюти за кордон.

Також Знай. ua писав, що курс долара в Україні круто зміниться. За словами експертів, до кінця 2021 року курс опуститься.