Військове положення в деяких областях України не проходить непоміченим. Так, у Харкові спецслужби протестували метрополітен на його придатність у випадку авіаатаки.

Відомо, що після опівночі підземку закрили для пасажирів, співробітники метрополітену відточували свої навички першої допомоги і вивчили кілька екстрених планів.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

За інформацією журналістів, працівники харківського метро в режимі надзвичайного стану вчилися відкривати і закривати входи. Персонал метро протестували на злагодженість і швидкість.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо небезпека, то - як тільки двері будуть відкриті, а турнікети заблоковано, городяни повинні оперативно спуститися всередину станції. Вже на перонах людей розподіляють за віком і станом здоров'я – це обов'язок чергових станції.

Протигази і інші спецзасоби порятунку метрополітенівці не показали. Цифр, скільки саме людей зможуть сховатися від авіаудару, не називають. Аргументація проста, спецоб'єкт, і інформацію засекречено.

Єдине, нагадують, всі станції метро можуть служити тимчасовим укриттям. За підрахунками експертів, вони можуть вмістити понад 200 тисяч людей. І хоча запасу їжі в підземці не зберігають, однак тут є питна вода. Всього в області налічується більше тисячі об'єктів, які можуть служити укриттям. Метро вважається найдоступнішим і дієвим сховищем.

Варто нагадати, що метро на Виноградар заплановано побудувати за чотири роки. Київські чиновники підтримали проект, за яким зі столичного бюджету на роботи з будівництва нової станції метро виділять півмільярда гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві група чоловіків пробіглася в підземному переході метро повністю оголеними. Вони стверджують, що зробили це через програш в парі. Інцидент стався поряд зі станцією метро "Площа Льва Толстого" ввечері близько 9 години. Десяток молодих чоловіків пробіглися по переходу метро без одягу, крім краваток. Свої інтимні місця вони прикривали пластиковими тарілками.

Нагадаємо, київське метро обзавелося самим потрібним "помічником": українці в захваті.

Як повідомляв Знай.uа столичну підземку трясе, викликали швидку і рятувальників, людям радять не висовуватися на вулиці.

Знай.uа писав, трагедія з дитиною паралізувала метро, від жаху кияни позбулися дару мови.