Україна все більше віддаляється від Російської Федерації.

Про це в Facebook написав відомий блогер Олександр Аронець.

Він робить висновок, що вчора Україні вдалося розірвати ще одну пуповину, яка зв'язувала нашу країну з Москвою.

«Ще одна пуповина, яка пов'язувала нас з Москвою, була остаточно розірвана — отримали Незалежну церкву», — стверджує Олександр Аронець.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Наступний і заключний етап втечі від «руського світу» — єдино правильний і необхідний — повинні забути російську мову, забути як страшний сон, адже кордони Російської імперії проходять по кожному з нас, хто знає і спілкується російською», — впевнений блогер.

Він також не сумнівається, що втілення в життя заключного етапу залежить не від когось «зверху», а від кожного з нас.

«Але це важкий крок залежить не від когось «зверху», а від свідомого вирішення кожного з нас. Боремося — подолаємо!», — підсумував блогер у своєму Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суботу, 15 грудня, в Києві на Об'єднавчому соборі українських православних церков була створена помісна церква. Титул предстоятеля Православної церкви України отримав блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України. Офіційно церква називається Православна церква України. Про це повідомив прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря.

Як повідомляв портал "Знай.uа" новому главі єдиної української церкви Єпіфанія патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос. "Вселенський патріарх Варфоломій запросив Його блаженство Єпіфанія для спільного служіння божественної літургії на Фанарі на великому святі Богоявлення і надання йому Томосу створення нової сестринського автокефальної церкви", — наголошується в повідомленні.

"Знай.uа" писав, що глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського. Про це повідомив прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря. Зокрема, він розповів, що Онуфрій втратив титул відразу ж після обрання предстоятеля помісної церкви в Україні.