Українці вже розбирають орендне житло для святкування нового року. Серед найпопулярніших міст - Київ, Львів та Одеса.

Про це зазначає "Хвиля".

Рієлтори відзначають, що українці вже розпочали свого роду "орендну" атаку для шалених новорічних святкувань у колі друзів та близьких.

Також рієлтори відзначають, що зараз найпопулярнішими варіантами є дво- і трикімнатні квартири, будинки, котеджі або дачі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Найпривабливішим містом для новорічних і різдвяних свят є Львів. Новорічна оренда тут триває з 19 грудня до 19 січня. У минулому році, вже в першій декаді грудня, зняти квартиру в центральній частині Львова було вже проблематично - залишалися або незручні варіанти, або дорогі", - говорить Топал.

Відзначається, що у Львові однокімнатна квартира на добу обійдеться від 450 гривень, двокімнатна - 650 грн. Трьохкімнатна квартира коштуватиме близько 900 квартир.

У свою чергу квартира у столиці коштуватиме близько 600 гривень. Двохкімнатна від 800 гривень. Орендувати будиночок в столиці в середньому коштує 8600 грн. Елітна садиба, де може розміститися 20 осіб, обійдеться в 48 тисяч доларів на добу.

Крім того новорічний відпочинок в Одесі однокімнатка квартира обійдеться у 460, двокімнатна - 600 гривень, , а трикімнатна в два рази дорожче - 1200 грн.

На гірських курортах житло на новорічні свята почали розбирати ще в листопаді. Зараз будиночок в Закарпатті подобово здають в середньому за 1170 грн. Найдорожчі будинки в Міжгір'я - 3 000 грн на добу.

В Івано-Франківській області найдорожчими будинками, є розташовані у Яремче. Так, ціна оренди на добу складе близько 10 тисяч гривень. Зняти номер в готелі або на базі відпочинку можна за 700 грн подобово.

"Я більше не здаю квартиру на Новий рік. Перший і останній раз здавала в 2016-м, в результаті я отримала побиті вікна, виламані двері. Я, звичайно, домоглася, щоб хлопці все відшкодували. Але на розбирання пішов місяць часу і маса моїх нервів", - розповідає киянка Алла Попова.

Коли квартиру знімає велика компанія, яка всю ніч планує пити алкоголь - збитків не уникнути, зазначає Сергій Шкільов. Найпростіший варіант себе убезпечити - правильно скласти договір, в якому описується все, що є в квартирі.

Нагадаємо, цілі родини опиняться на вулиці через новий закон про оренду житла.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки українцям потрібно страждати, щоб купити квартиру.

Також "Знай.ua" писав, що пів-України опиниться на вулиці через знесення хрущовок.

Ріелтори прогнозують зростання цін на оренду квартир щонайменше на 10%