Харківські правоохоронці перевіряють інформацію про мінування будівлі на проспекті Науки, 9, де розташований ДП "Український науково-технічний центр металургійної промисловості "Енергосталь".

Про це розповіла прес-офіцер відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області Ольга Грабар, передає Укрінформ.

"За даними поліції, інформація про те, що у будівлі на проспекті Науки, 9 закладена вибухівка, надійшла близько 11:00 по телефону від невідомого", - зазначила Грабар.

За її словами, на місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу поліції, кінологічна служба та вибухотехніки: "Проводиться огляд приміщень".

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У дворі чергує пожежний автомобіль.

За словами начальника прес-служби ГУ ДСНС в Харківській області полковника Ігоря Лупандіна, за першими даними, евакуйовано близько 500 людей.

Раніше ми писали, що посеред Москви замінували десять торговельних центрів, людей масово евакуюють після повідомлення екстрених служб.

Припускають, що це може бути "спланований теракт", але вимоги безпеки ігнорувати не можна.
Також ми писали, що у Харкові через загрозу вибуху евакуювали багатоповерховий будинок. Про це стало відомо з повідомлення пабліка Солнцеликий Харків в Facebook. Правоохоронці розповіли, що в понеділок, 17 грудня, їм зателефонували з повідомленням про те, що в будинку №22 закладена вибухівка. Поліцейські прибули на місце і попросили людей зберігати спокій і акуратно, не створюючи паніки, залишити жиле приміщення.
У зв'язку з недавніми подіями в Фастові, це повідомлення виглядає особливо тривожно. Правоохоронці та рятувальники почали спецоперацію, на місце прибуло кілька нарядів поліції, пишуть соцмережі. Інцидент стався на вулиці Валентиновской.