В Україні розробили нові державні будівельні норми, які заборонять розміщувати індивідуальні газові котли з відкритими та закритими камерами згорання у нових квартирах.
Про це повідомили представники у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Документ водночас дозволить встановлювати газові котли у будинках до трьох поверхів. Сумарна потужність таких котлів не повинна перевищувати 30 кіловат.

"В приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається встановлення лише теплогенераторів з закритою камерою згоряння. Теплова потужність конвекторів, що встановлюються у житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт, при цьому вказані приміщення повинні обладнуватись контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум’я", — повідомив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Раніше при проектувані новобудов,часто встановлювали індивідуальні газові системи опалення, оскільки законодавчо це ніяким чином не регулювалося.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з Нового року хвилюватися через здорожчання електроенергії українцям не варто, поки що тарифи залишаться нинішніми. А от оплачувати доведеться по-новому. Платіжки за світло розділять на дві.

Як повідомляв портал Знай.ua, підвищення тарифів на компослуги відправлять судентів "Львіської політехніки" на вимушені канікули. Адже сотні тисяч гривень на день університет просто не потягне.

Також Знай.ua писав про те, що у 2018 році іноземним громадянам, які приїхали на роботу до Польщі, було видано 235,6 тис. дозволів. Понад 80% серед них - це були працівники з України. Поляки пропонують у три-чотири рози більшу зарплатню, ніж можна отримати на Батьківщині на аналогічних посадах, таких, як продавці, касири чи у транспортній галузі.

Дивіться: Як зекономити на "золотій" комуналці. Реальні приклади українців