Народні депутати Верховної Ради проголосували за дозвіл орендувати шкільні та університетські приміщення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що Закон передбачає можливість надання приміщень навчальних закладів в оренду, якщо сам заклад не може самостійно їх задовольняти.

Крім того відзначається, що відповідно до нового закону навчальним установам дозволяється лише здавати в оренду приміщення, а не відчужувати на основі договорів куплі-продажу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Об’єкти і майно державних і комунальних навчальних закладів не підлягають приватизації або використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо навчальними закладами, і пов’язані із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу, з урахуванням визначення органом управління можливості користування державним майном у межах законодавства", – зазначено в поправці до закону.

Також відзначається, що приміщення будуть здаватись лише тим, хто зможе забезпечити потреби шкіл, які самі навчальні установи не у можуть виконати. Крім того послуги орендарів мають бути пов'язані з освітнім процесом чи обслуговування їх учасників.

Разом з тим варто відзначити, що цькування та фізичний тиск на дітей неприпустимий у школах. Якщо раніше часто на це дивилися крізь пальці, то сьогодні в Україні вирішили жорстко карати учасників конфлікту. Верховна Рада ухвалила новий законопроект, який передбачає штрафи за булінг.

Законом визначено, що булінг (цькування) — це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Тобто це моральне або фізичне насилля, яке може спричинити моральну травму дитині, що в майбутньому може мати вкрай негативні наслідки.

Якщо зафіксовано факт булінгу, учасники понесе адміністративну відповідальність. Так, цькування та знущання над дітьми тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти (850 грн) до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ) (1700 грн) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Нагадаємо, названо країни, де діти найдовше сидять на батьківській шиї.

Як повідомляв "Знай.ua", за бійку дитини заплатять батьки.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві дитина стала жертвою буллінгу після кепкувань учительки.

Освітня реформа: учням дозволили обирати дисципліни, а на бакалавра вчитимуть три роки