У п'ятницю, 21 грудня, Державне агентство з питань електронного уряду офіційно запустило електронний кабінет автовласника.

Цю інформацію повідомив глава агентства Олексій Риженко, передає УНІАН.

Риженко заявив, що в електронному кабінеті українці зможуть скористатися одразу кількома послугами. Зокрема, це первинна реєстрація автомобіля, а також послуги, пов'язані з інформацією про транспортний засіб.

Грава агенства переконаний, що завдяки новому сервісу, за номером автомобіля можна буде дізнатися його повну історію, попередніх власників, а також чи потрапляв автомобіль в ДТП. Більше того, через цей кабінет можна буде записатися в електронну чергу в сервісні центри МВС.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Для того, щоб отримати доступ до електронного кабінету автовласника, необхідно пройти реєстрацію. Ідентифікація можлива за допомогою електронного підпису, BankID і через мобільний номер.

Відомо, що в перші години роботи кабінету зареєструватися на сервісі не вдавалося.

Нагадаємо, в самому розпалі той період, коли стає зрозуміло, навіщо маршрутники вішають іконки на лобове скло – якщо по такій дорозі їхати, дійсно молитва не завадить. Власникам легкових машин також слід запам'ятати основні правила безпеки, щоб не перевернутися разом з автомобілем на слизькій трасі.

І кермо повертати, і натискати педалі потрібно тільки спокійно. Тут вже недоречно показувати всім, який ви "шумахер" - різка зміна значень і векторів сил, прикладених до коліс, призведе до втрати зчеплення шин зі слизькою поверхнею.

Спочатку порівняйте стан покриття і майбутній маршрут, а головне – оцініть свої можливості. Варто відкласти початок поїздки на півдня, адже за кілька годин крига може розтанути сама або її приберуть комунальні служби.

Як повідомляв "Знай.uа", Польща закрила кордон з Україною.
Також "Знай.uа" писав, що разкрито мільярдну схему заробітку депутатів на машинах іноземної реєстрації.