Національний банк України встановив на суботу, 22 грудня, офіційні курси валют на рівні:

– 100 долар США – 2 743,3934 гривень (-14,294 грн);

– 100 євро – 3 131,3092 гривні (-26,5186 грн).

Гривня
Гривня

Курс долара на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю в купівлі і продажу впав на 12 копійок, до 27,38-27,42 грн.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Котирування євро на покупці і продажі знизилися на 28 копійок, до 31,5-31,55 грн.

долар
долар

Раніше ми писали, що Національний банк України прийняв рішення ліквідувати визнаний напередодні неплатоспроможним ВТБ Банк. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів.

Відповідне рішення Фонд прийняв 18 грудня.

Раніше повідомлялося, що на покупку "ВТБ банку" претендує "ТАСкомбанк" Сергія Тігіпка.

27 листопада Національний банк України визнав ВТБ Банк неплатоспроможним, а 28-го грудня в головний офіс банку увійшла тимчасова адміністрація Фонду гарантування.

Нацбанк
Нацбанк

Також повідомлялося, що державний "Ощадбанк" попередив клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку. Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

Всі СМС-повідомлення від шахраїв виглядають приблизно однаково: "Ощадбанк". Ваша картка заблокована. Дзвінки на інфоцентр за таким-то номером або на такий-то сайт".

У банку порадили клієнтам в таких випадках згадати, чи є у них карта або рахунок в зазначеному банку, а також перевірити номер телефону отриманого повідомлення.

"Ощадбанк" нагадав українцям єдиний номер контакт-центру 0800210800. Крім того, банк радить перевірити адресу сайту в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк відкрив нову інтернет-послугу.

Знай.uа повідомляв, де і як обміняти пошкоджені гроші: нові правила спростять життя українцям.

Знай.ua писав, що замість субсидій українцям будуть капати "живі" гроші.