Українці підтримують незалежну церкву

Митрополит Православної церкви України Епіфаній назвав кількість парафій помісної церкви. За його словани, нині об’єднана церква налічує близько 7 тисяч парафій.

"Зараз Єдина православна церква налічує приблизно 7 тисяч парафій", - сказав митрополит.

Предстоятель Православної церкви України не береться прогнозувати, скільки ще переходів до незалежної української церкви очікують у наступному році.

"Я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання для того, щоб кількісно збільшити цю церкву. Ми повинні працювати над тим, щоб цей процес був мирний, щоб переходи, які будуть у майбутньому, відбувалися тільки мирним шляхом, щоб громада мала право вільного вибору", - сказав Епіфаній.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Мільйони українців втратять субсидії

Андрій Рева, міністр соціальної політики, пояснив різницю нарахування субсидий для безробітних українців, які проживають у містах і селах.

"Щодо безробітних – чітко прописана у положенні різниця між жителями міста і села. Враховуючи те, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, йому може бути призначена субсидія у світлі рішення комісії", - зазначив Рева.

Міністр соцполітики підкреслив, що готовий особисто допомогти міським жителям, які готові працювати. "Проблеми безробіття у великих містах на сьогоднішній день немає", - сказав він.

Корпоратив БПП

Фракція "Блок Петра Порошенко" погуляла на корпоративі. Захід відбувся у четвер, 20 грудня. В цих числах, щорічно і традиційно глава нашої держави розважається в компанії однопартійців напередодні новорічних і різдвяних свят. За перебігом заходу стежило видання Страна.uа, журналісти поділилися з читачами, як це було.

19:40 Першими прибули прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр культури від Блоку Петра Порошенка Євген Нищук. Чекали на Президента.

19:54 Журналисти помітили поліцію, яка чергувала біля офісу БПП, а ті, у свою чергу, помітили журналістів. Чи дозволять копи зробити матеріал про корпоратив фракції глави держави?

20:08 Поліція попросила журналістів від'їхати в інше місце, оскільки там не можна стояти.

20:15 Так ось, чому вони так турбувалися. В цей час під'їхав кортеж президента Петра Порошенка. Правоохоронці перекрили дорогу, щоб пропустити кортеж.

20:18 Один з депутатів приїхав до офісу БПП на Mercedes і пересів у Toyota Sequoia.

20:22 Кортеж президента заїжджає у внутрішній дворик.

20:25 До офісу на Лаврській продовжують під'їжджати машини.

20:26 Петро Порошенко з'явився на партійному корпоративі.

21:02 Сам Порошенко пробув на заході недовго. Символічно зазначивши з колегами традиційне свято, він поїхав протягом 40 хвилин.

22:00 Корпоратив закінчується, запрошені роз'їжджаються.

Британські військові готуються до відправлення в Україну

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що в січні Україну відвідає група солдатів Військово-морських сил Великобританії, щоб визначити необхідну допомогу для українських військових.

Як випливає з повідомлення прес-служби Міністерства оборони України, сьогодні в ході робочого візиту Держсекретаря з питань оборони Великобританії Гевіна Вільямсона в Одесу почалися двосторонні переговори з главою українського оборонного відомства.

"Рішення, які ми прийняли, пов'язані з початком роботи з підготовки морських піхотинців. Уже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великобританії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним силам України, безпосередньо Військово-морським силам", - зазначає міністр оборони України.

Погода на 22 грудня в Україні.

Дощі, місцями з мокрим снігом будуть лити по всій Україні в суботу. При цmjve ще й очікується сильний вітер північно-західний 7-12 м/с. Але разом з опадами прийде потепління. І, до речі, досить істотне.

На Заході дощ зі снігом по всіх областях, в Закарпатській області він сильніший. Стало набагато тепліше, вдень плюс. Температура вдень від +3 до +7 градусів, а вночі від +2 до -3. Вітер північно-західний 7-12 м/с

На Півночі теж пройдуть сніг і дощ по всіх областях протягом доби, але теж потепліло. Вдень від +1 до +4 градусів, а вночі -1…-4 градусів. Вдень у столиці очікується +1…+3, а вночі температура буде вище, до -3…-5 градусів морозу. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

На Сході мокрий сніг з дощем по всіх областях. Температура вдень очікується від +1 до +4 градусів, а вночі від -1 до -4 градусів морозу. Вітер на Сході північно-західний, 7-12 м/с.

Південь і Крим дощова погода теж не обійшла, дощі з мокрим снігом. Температура вдень від +4 до +7 градусів, а вночі від -1 до +1 градусів морозу. У Криму від +6 до +8 вдень, а вночі -2…-4. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Нагадаємо, 15-річна дівчинка безслідно зникла, батьки не знаходять собі місця і просять її відшукати.

Як повідомляв "Знай.ua", столичний аеропорт припинив роботу через появу безпілотників.

Також "Знай.ua" писав, що у столиці сепаратисти почали зводити барикади і атакують поліцію.