В Барселоні трапилися сутички поліції і мітингувальників в ході протесту прихильників незалежності Каталонії з нагоди проведення в місті виїзного засідання уряду Іспанії.

Передає El Pais.

Вранці в п'ятницю мітингувальники, взявши шини блокували кілька автодоріг в Каталонії. У містах регіону на цей день повинні були пройти демонстрації.

Наймасовіший протест стався в Барселоні, де другий день знаходяться члени іспанського уряду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще


Перші сутички з поліцією і протестувальниками так званого Комітету захисту республіки сталися ще до початку виїзного засідання уряду. Так, мітингувальники закидали поліцію пакетами з фарбою. Поліція у відповідь вирішила застосувати силу. Тоді і почалися затримання.

У центрі Барселони протестувальники спробували звести барикади, зносили огорожі закидали поліцію за допомогою каменів, пляшок і димових шашок.


Поки силами поліції були затримані семеро протестуючих, в одного знайшли саморобну вибухівку.

Медики надали допомогу 15 особам.

Нагадаємо, Протести у Франції: "жовті жилети" перетворилися на червоні, на вулицях справжнє пекло, в хід пішов газ

В Парижі тривають масові акції протестов. Заворушення набули нових більш жорстоких відтінків. Відомо, що у французькій столиці правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ.

Про це стало відомо завдяки повідомленням французького видання Le Monde.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Протести жовтих жилетах у Франції: кількість загиблих різко зросла, ситуація виходить з-під контролю

Кількість загиблих протестувальників в результаті масових мітингів у Франції проти підвищення цін на паливо збільшилася до дев'яти.

Про це стало зрозуміло зі слів міністра внутрішніх справ країни Крістофа Кастаньо, передає Reuters.

Також Знай.uа" писав про те, що Теракт у Страсбурзі: п'ята жертва стрілка померла в лікарні

Страсбурге внаслідок отриманих поранень під час стрілянини в центрі міста помер п'ятий чоловік.

Як пишуть місцеві ЗМІ, загиблий - 35-річний Барто Педро Орент-Недзельски, який мав польське походження. Чоловік провів 5 днів у комі, не приходячи в свідомість.