Колишній депутат російської Державної Думи Ілля Пономарьов розповів про головну стратегію Путіна в Україні.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалу.

Зокрема, Пономарьов розповів, що головною стратегією Путіна відносно України є провокування конфліктів, які були б створенні на релігійному грунті. За його словами вже після розгорання подібного конфлікту Кремль може використати його у власних цілях.

Крім того політик відзначив, що церковний конфлікт є частиною планів очільника Кремля.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Наскільки я розумію стратегію пана Путіна, він хоче будь-яким способом спровокувати конфлікт, саме щоб було ось таке протистояння силове, пов'язане з церквою, для того, аби потім це всюди показувати по телеканалах, а може бути, інші речі навколо цього робити", – сказав він.

Разом з тим варто відзначити, що митрополит Православної церкви України Епіфаній назвав кількість парафій помісної церкви. За його словани, нині об’єднана церква налічує близько 7 тисяч парафій.

"Зараз Єдина православна церква налічує приблизно 7 тисяч парафій", - сказав митрополит.

Предстоятель Православної церкви України не береться прогнозувати, скільки ще переходів до незалежної української церкви очікують у наступному році.

"Я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання для того, щоб кількісно збільшити цю церкву. Ми повинні працювати над тим, щоб цей процес був мирний, щоб переходи, які будуть у майбутньому, відбувалися тільки мирним шляхом, щоб громада мала право вільного вибору", - сказав Епіфаній.

Він висловив надію, що сигналом для об'єднання стане богослужіння 6 січня на Фанарі, де Епіфанію вручать томос про автокефалію.

"Ми віримо, що це буде певним сигналом для єднання православних в Україні, бо ми бачимо, що серед народу є цей запит до єдності", - сказав митрополит і закликав усіх архієреїв працювати на єдність.

Він також запевнив, що жодного захоплення храмів не буде. Усе буде проходити мирним шляхом.

"Все має проходити на засадах любові і взаєморозуміння. Ми не повинні захоплювати храми, ми повинні переконувати тих, хто ще сумнівається, щоб вони могли захистити приватний вибір і приєдналися до єдиної церкви", - сказав Епіфаній.

Нагадаємо, білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат.

Також "Знай.ua" писав, що патріарху Кирилу дали три місяці в Україні, потім - "нехай щастить".

На Буковині віряни УПЦ МП перейшли до ПЦУ