У "Нафтогазі" зробили тривожну заяву. Опалювальний сезон може опинитись на межі зриву через брак коштів на закупку блакитного палива.

Про це написали представники компані "Нафтогаз" на сторінці в Facebook.

За словами глави НАК Андрія Коболєва, в період опалювального сезону в Україні не виключені проблеми з закупівлею газу, оскільки "Нафтогаз" почне 2019 рік з мінімальними показниками залишку грошових коштів на рахунках.

"В 2018 році гурт "Нафтогаз" має негативний чистий грошовий потік. Ми увійдемо в 2019 рік з мінімальними залишками грошових коштів, що ускладнює закупівлі газу у пік опалювального періоду", - повідомив Коболєв.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як пояснив глава компанії, причина такої ситуації викликана тим, що газ продають за пільговими цінами, а уряд не компенсує втрати газової монополії, не виконуючи таким чином свої зобов'язання.

Слід зазначити, що 20 грудня обсяг газу в українських підземних сховищах зменшився до 14,684 млрд куб. м. Добовий відбір виріс до 94,55 млн куб. м газу. Це означає, що українські ПСГ на сьогодні заповнені на 47%.

Нові тарифи на опалення

Після підняття ціни на блакитне паливо на 23,5% українці побачать у платіжках нові суми. У кожному місті будуть свої тарифи.

Так, наприклад, харків'яни платитимуть за опалення 44,27 грн за 1 кв. м, а за гарячу воду без рушникосушарки тариф складе 86,56 грн за кубм. А у Хмельницьку ці тарифи складуть 33,85 грн за 1 кв. м та 80,95 куб.м. відповідно.

Нагадаємо, влада вирішила змінити норми споживання газу тим українцям, які не мають у квартирах лічильників. Так, з Нового року тарифи виростуть в два рази.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борги за комунальі послуги українців влада порахує по новому та зобов'яже громадян розраховуватис з постачальниками та укладати відповідні договори.

Також Знай.ua писав, що українцям показали повний список міста та тарифів на опалення та гарячу воду, які діятимуть з лютого 2019 року.

Дивіться: Винахідливі українці показали, як економити на непідйомній комуналці