Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу МОЗ про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медуніверситету імені Богомольця.

Про це повідомляє в Facebook прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Більше того відповідний наказ суду забороняє іншому кандидату займати посаду ректора.

Також у міністерстві розповіли, що оскаржуватимуть рішення суду та звернуться зі скаргою на суддю, який прийняв відповідне рішення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Крім того у МОЗ назвали рішення суду "прямим свідченням суддівського свавілля", адже за твердженням міністерства суду вирішив спір, який не належить до його компетенції - цю справу вже розглядає Печерський райсуд Києва.

У відомстві додали, що відповідно до закону "Про вищу освіту" МОЗ є засновником, власником і розпорядником коштів державного університету НМУ ім. А.А. Богомольця.

"Суд замість власника вирішив, хто може очолювати університет, і фактично передав управління фінансами Катерині Амосової", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що раніше перший проректор Національного медичного університету імені Богомольця Ярослав Цехмістер ухвалив наказ, яким фактично позбавив статусу студента майже 1,5 тисячі першокурсників та скасував контракти з викладачами.

Наразі вже відомо, що такі дії нинішнього керівництва вузу пов'язані з нещодавнім конфліктом між колишнім ректором та МОЗ.

Повідомляється, що Цехмістер видав відповідний наказ 5 вересня, яким постановив скасувати абсолютно всі довіреності, які видав ректор вузу Юрій Кучин.

Більше того він розірвав всі підписані Кучиним документи, починаючи з 15 вересня і до цього дня, серед яких були накази про зарахування студентів.

"Оскільки до цих угод належать і угоди зі студентами-першокурсниками контрактної форми навчання та про укладення контрактів з викладачами, фактично прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, майже позбавили 1,5 тисячі молодих людей права на освіту, а кілька десятків викладачів - на надання цієї освіти", - заявили у МОЗ України.

Міністерство наголошує, що прибічники Амосової такими наказами фактично зривають навчальний процес.

Нагадаємо, депутати вирішили долю Супрун.

Як повідомляв "Знай.ua", у Богомольця повернулася скандальна ректорка.

Також "Знай.ua" писав, про 5 золотих правил здоров'я від легендарного хірурга.

МОЗ звільнило Катерину Амосову з посади під час своєї прес-конференції